OBAVIJESTI

 

46 godina Univerziteta u Tuzli - Znanje i kvalitet nemaju konkurenciju

 

Obavijesti vezane za upis na prvu godinu studija u akademskoj 2022/23. godini

 

 

INFO UREDI FAKULTETA / AKADEMIJE

 

Od ponedjeljka, 21. marta bit će otvorene kancelarije svih fakulteta na Univerzitetu u Tuzli, gdje ćete nas moći posjetiti ili nazvati kako bi dobili potrebne informacije vezane za upis na naše fakultete. Termine otvorenih kancelarija možete pratiti na našim web platformama.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Medicinski fakultetUNTZ TALKS

 

Sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresovane srednjoškolce  na UNTZ TALKS, sesije inspirativnih govora uspješnih alumnista svakog fakulteta/akademije na Univerzitetu u Tuzli, današnjih stručnjaka iz mnogih sfera, koji će s vama podijeliti svoje putanje do uspjeha, od studiranja na našim fakultetima do danas. Dolaskom na predavanje o određenom fakultetu imat ćete priliku posjetiti te fakultete kao i njihove laboratorije te uraditi nešto praktično.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK- MAŠINSKI FAKULTETPREDSTAVLJANJE FAKULTETA / AKADEMIJE NA RTVTK

 

U jutarnjem programu RTV TK predstavljaćemo fakultete/akademiju na Univerzitetu u Tuzli.  Cilj ovih gostovanja je prezentacija studijskih programa učenicima završnih razreda srednjih škola ali i njihovim roditeljima kako bi im pomogli pri odabiru.

 

 

PREDSTAVLJANJE FAKULTETA / AKADEMIJE NA RADIO KAMELEONU

 

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa Univerzitetom u Tuzli pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

 

 

RAZGOVARALI SMO SA DOBITNICIMA ZLATNE PLAKETE

 

Dobitnicima priznanja “Zlatna plaketa” Student generacije pripada novčana naknada u vidu školarine za upis na drugi ciklus studija, odnosno novčana nagrada za sufinansiranje školarine za upis na treći ciklus studija na Univerzitetu u Tuzli, u visini utvrđenog iznosa za drugi ciklus studija, a koji iznosi 2.400,00KM.

 

 

RJEŠENJE o akreditaciji visokoškolske ustanove JU Univerzitet u Tuzli

RJEŠENJE o akreditaciji visokoškolske ustanove JU Univerzitet u Tuzli

 

Dana 05.04.2021. godine Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona donijelo je Rješenje o akreditaciji visokoškolske ustanove JU Univerzitet u Tuzli.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Tuzla danas - prof.dr. Jasmin Suljagic

Univerzitet u Tuzli otvorio vrata budućim studentima za upoznavanje sa studijskim programima

 

Univerzitet u Tuzli je otvorio svoja vrata a buduće studente, koji se mogu informisati o svim studijskim odsjecima. Uvedena je i novina gdje je Univerzitet u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca radio na željama i potrebama studenata pa će biti organizovane sesije inspirativnih govora uspješnih nekadašnjih studenata.

 

 

Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata

UNIVERZITET U TUZLI ZVANIČNO OTVORIO SVOJA VRATA

 

Danas, 18.3. 2022. na Univerzitetu u Tuzli, održan je sastanak sa Lokalnim timom Tuzla, jednom od podružnica Asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine. Prilikom razgovora razmatrani su prijedlozi i ideje srednjoškolaca u vezi sa upisnom politikom s ciljem omogućavanja lakšeg pristupa svim potrebnim informacijama vezanim za prijemne ispite i studiranje na našem Univerzitetu.

 

 

46 godina Univerziteta u Tuzli - Znanje i kvalitet nemaju konkurenciju

DOBRO DOŠLI NA UNIVERZITET U TUZLI!
Znanje i kvalitet nemaju konkurenciju!

 

Dragi naši budući studenti, Univerzitet u Tuzli vam srdačno otvara vrata svih svojih fakulteta. Vjerujemo da je većina vas u dilemi koji fakultet upisati i zašto uopće studirati. Mi vam nudimo odgovore na ova i slična pitanja.

 

 

OBAVJEŠTENJE

 

U skladu s Procedurom za prijem i upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Tuzli kriterij po osnovu eksterne mature vrednuje se sa najviše 5 bodova.

 

 

Povratak